7 دلیل بزرگ برای افزودن نان دانه جوانه زده به رژیم غذایی | تغذیه سالم

نون دانه جوونه زده از دانه های کامل که شروع به جوونه زدن و یا سبز شدن می کنه ساخته شده. با این حال، چیزی که شما ممکنه به عنوان یه دانه فکر کنین واقعاً دانه س.

با رطوبت و گرمای مناسب، دانه های کامل شروع به رشد می کنن. روند جوونه زنی در مقایسه با نون ساخته شده از دانه های جوونه نزده و آرد دانه ها، امتیازات زیادی داره. در واقع، جوونه زن تغییراتی در پروفیل تغذیه ای دانه ها بوجود میاره، و مواد مغذی اونا رو به هضم آسون تر می کنه. اینجا 7 مزیت نون دانه جوونه زده آورده می شه.

1. ساخته شده از دانه های کامل، که ارزش تغذیه ای اون رو بهتر کنه

نون معمولا از آرد و یا دانه های ذرت ساخته شده.
در حالی که نون کامل دانه شامل کل دانه س نون سفید شامل فقط بخشی از دانه س. بیشتر مواد مغذی به درد بخور، مانند فیبر، ویتامینا و مواد معدنی، در طول پردازش حذف می شن.
به عنوان یه نتیجه، نونای دانه جوونه زده از نظر تغذیه ای مثل نون هاییه که با به کار گیری آرد دانه های کامل ساخته شدن و از کل دانه استفاده می کنن.
هر دو نوع نون بهتر از نون ساخته شده از آرد پردازش شده.
اونا هر دو در حالت عادی در فیبر و مواد مغذی بیشتر هستن هرچند که آرد سفید بیشتر با ویتامینا و مواد معدنی غنی شده تا در طول فرآوری از بین رفته باشه.
علاوه بر این، نون دانه جوونه زده بیشتر شامل شکل های جور واجور غلات و حبوباته.
مثلا، ازکیول 9: 4® نون دانه کامل جوونه زده از گندم، جو، عدس، سویا و اسپلت تولید شده.
اینطوری این نوع نون به شما یه محدوده وسیع تر مواد مغذی رو در مقایسه با نون تولید شده از گندم به تنهایی میده.
علاوه بر این، ترکیب دانه ها با حبوبات، پروتئین رو در نون دانه جوونه زده کامل می کنه یعنی اون شامل تموم 9 آمینو اسید لازمه. این هم واسه استفاده در بدن آسون تره.

مطلب در رابطه: رژیم لاغری آنلاین

نرم افزار رژیم لاغری، برنامه کاهش وزن خود رو به صورت آنلاین در موبایل و ایمیل خود دریافت کنین

 

2. به از دست دادن وزن و کنترل قند خون با در نظر گرفتن محتوای کربوهیدرات کم اون کمک می کنه

جوونه زدن تا حدودی نشاسته رو در دانه ها تجزیه می کنه که محتوای کربوهیدرات رو کم می کنه.
یه مطالعه نشون داد که نون دانه جوونه زده دارای کمترین کربوهیدرات مقدار هست که 34 گرم اون تو یه وعده مصرف 4 اونس (110 گرم) در مقایسه با 44 گرم در 12 دانه نانه.
هم اینکه، به دلیل کمبود کربوهیدرات و محتوای فیبر بالاتر، نون دانه جوونه زده دارای کمترین شاخص گلیسمی، در مقایسه با 11 دانه، 12 دانه، نون سفید و خمیر ترش بود. شاخص گلیسمی اندازه گیری اندازه چربی قند خون شما هستش.
به خاطر همین، نون دانه جوونه زده انتخاب خوبی واسه افراد گرفتار به دیابت یا قند خون بالا است.
علاوه بر این، دانه ها در طول روند جوونه زدن آب رو جذب می کنن و دانه های جوونه ای رو با کالری کمتر از آرد دانه کامل میسازن.
جانشین کردن نون دانه جوونه زده با بقیه شکل های جور واجور نون می تونه به شما در کاهش وزن کمک کنه.

3. نون دانه جوونه زده در مواد مغذی مهم بالاتر و در مواد ضد تغذیه ای پایین تره

در مقایسه با بقیه شکل های جور واجور نون، نون دانه جوونه زده در بعضی مواد مغذی، از جمله پروتئین، فیبر، ویتامین B و ویتامینC بالاتره.
پروسه جوونه زدن بیشتر این مواد مغذی رو تولید می کنه و هم اینکه مواد ضد تغذیه ای ( بلوک کننده جذب مواد مغذی) رو حذف می کنه.
جوونه زدن افزایش دهنده مواد مغذیه.
جوونه زدن اسید آمینه در دانه رو زیاد می کنه. این باعث می شه که نون دانه جوونه زده دارای پروتئین بیشتر نسبت به نون دانه کامل باشه.
یه مصرف از نون دانه جوونه زده شامل حدود 15 گرم پروتئین، در مقایسه با 11 گرم در 12- دانه نانه.
نون دانه جوونه زده هم شامل فیبر بیشتر از بقیه نانه.
یه مطالعه نشون داد که برنج قهوه ای واسه 48 ساعت رشد محتوای فیبر رو 1/6 درصد بالا برد. پروتئین اون واسه 96 ساعت فیبر رو 13.3٪ بالا برد.
علاوه بر این، روند جوونه زدن هم منتهی به افزایش چند ویتامین کلیدی می شه.
تحقیقات نشون داده که به کار گیری آرد گندم 50 درصد در نون پیتا می تونه محتوای فولات رو بیشتر از 160 درصد زیاد کنه.
جوونه زدن هم اینکه آنتی اکسیدان ها ویتامینای C و E و هم اینکه بتا کاروتن رو زیاد می کنه.
جوونه زدن ضد تغذیه ایا رو کم می کنه.
علاوه بر افزایش مواد مغذی، جوونه زنی هم دلیل کاهش ضد تغذیه ایا می شه.
ماده ضد تغذیه ای موادی هستن که در حالت عادی در گیاه یافت می شن که به مواظبت از خورده شدن اونا کمک می کنه تا گیاهان رو زنده نگه داشته و بچه سلاله کنن.
با این حال، در بدن شما، این مواد ضد مغذی هستن که مانع از آنزیمای گوارشی و جلوگیری از جذب مواد مغذی، از جمله مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر و روش.
هر چند طبخ و پز بیشتر غلات و حبوبات رو خوراکی می کنه اما تموم مواد ضد مغذی رو از بین نمی بره.
اسید Phytic یه ماده ضد مغذیه که پس از طبخ و پز باقی می مونه. جذب کلسیم، آهن و روی رو بسته می کنه.
دانه و حبوبات جوونه زده خیلی محتوای اسید فیتیک خود رو کاهش میدن که جذب آهن رو تا 50٪ زیاد می کنه.
تو یه مطالعه، جوونه زدن گندم جذب آهن رو بیشتر از 200٪ بالا برد.

4. با در نظر گرفتن آنزیم بالاتر و سطوح پایین لکتین، ممکنه خیلی راحت تجزیه شه

تحقیقات نشون دادن که جوونه زنی دانه های کامل به هضم بهترمرتبطه.
پروسه جوونه زدن نشاسته رو در دانه ها می شکنه و باعث می شه اونا خیلی راحت هضم شن چون اونا تا حدی از پیش هضم شدن.
هم اینکه، از اونجا که دانه های جوونه زده گیاهان زنده هستن اونا در آنزیما نسبت به دانه های دست نخورده بالاتر هستن که به بدن شما کمک می کنه غذا رو که می خورید هضم کنه. به طور خاص، آنزیم فیتاز و آمیلاز در طول جوونه زنی زیاد می شه.
با این حال، این آنزیما ممکنه در طول پروسه طبخ گرمائی خنثی شن. پس، بعضی از نونای پخته شده در دمای پایین تر واسه حفظ این آنزیم پخته می شن.
ماده دیگری که بر توانایی هضم غذا تاثیر میذاره ترکیباتی به نام لکتینه. لکتینا مانند مواد ضد مغزی بخشی از عملکرد دفاعی گیاه س.
دانه ها معمولا در لکتین بالا هستن که با نشت روده، التهاب طولانی و بیماریای خود ایمنی رابطه داره.
مثل یه دانه جوونه زده، گیاه متابولیزه لکتینه. پس، دانه های جوونه در لکتینا در مقایسه با جوونه نزده پایین تره.
یه مطالعه نشون داد که سطح لکتین در گندم پس از 34 روز جوونه زدن حدود 50 درصد کم میشه.

5. دلیل کاهش گلوتن، که می تونه تحمل پذیری رو بهتر کنه

گلوتن پروتئین چسبنده ایه که در گندم، جو، چاودار و اسپلت پیدا میشه که مسئولیت ترکیب بافت نانه.
تازگیا با در نظر گرفتن اثرات بالقوه منفی سلامتی، توجه زیادی رو به خود جلب کرده.
گلوتن با التهاب، نشت روده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بقیه مشکلات سلامتی در بعضی افراد ربط داره.
نشون داده شده که جوونه زدن اندازه گلوتن رو در گندم تا 47 درصد کم می کنه که ممکنه دلیل تحمل آسون تر دانه های جوونه زده شه.
با این حال، جوونه زدن به طور کامل گلوتن رو حذف نمی کنه. اگه شما مریضی سلیاک یا آلرژی واقعی به گلوتن دارین باید از مصرف دانه های جوونه زده شامل گلوتن جلوگیری کنین.
در این مورد، دانه های بدون گلوتن جوونه زده مانند برنج، ذرت و کاینوا انتخاب مناسبتری واسه شماس.

6. با در نظر گرفتن سطوح آنتی اکسیدانی بالاتر می تونه در برابر بیماریای طولانی محفاظت کنه

جوونه زدن دلیل افزایش آنتی اکسیدانا، از جمله ویتامین C و E و بتا کاروتن می شه.
آنتی اکسیدانا ترکیبات شیمیایی هستن که به مواظبت از سلولاتون از آسیب کمک می کنن با مقابله با رادیکالای آزاد، مولکولای مضری که منتهی به استرس اکسیداتیو می شن.
استرس اکسیداتیو به بیماریای طولانی مانند دیابت، سرطان و بیماریای قلبی ربط داره.
رژیمای دارای آنتی اکسیدانای بالا می تونن در برابر این بیماریا مواظبت کنن.
یه مطالعه نشون داد که جوونه زدن آمارانت (گل تاج خروس) به مدت 78 ساعت باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی به وسیله 300 – 470٪ و سطوح آنتی اکسیدانی خاص اون به نام فلاونوئیدها به ترتیب 213٪ و فنلا به 829٪ بود.
تحقیقات مشابهی در مورد ارزن نشون داد که جوونه زنی سطح فلاونوئیدها و فنلا رو هم زیاد می کنه.
جایگزینی نون دانه جوونه زده به جای نون معمولی، راه آسون واسه دریافت آنتی اکسیدان بیشتر از رژیم غذاییه.

7. آسون به رژیم غذایی شما اضافه می شه

پیدا کردن نون دانه جوونه زده امروزه تقریباً آسونه. اون در بازار کشاورزان محلی، فروشگاه غذای بهداشتی و یا حتی یه فروشگاه مواد غذایی هست.
بیشتر نونای دانه جوونه زده رو میشه در یخچال و فریزر یافت. علامتای تجاری محبوب عبارتند از: Ezekiel ازکیال 9: 4، نون Dave’s Killer ، نون دانه کامل جوونه زده و Alvarado Street.
نون دانه جوونه زده متراکم تر و سنگین تر از نون ساخته شده از آرده پس اگه شما به دنبال یه نون سفید نرم هستین این مناسب نخواد بود.
با این حال، اون رو واسه ساخت تست مناسبه. شما حتی ممکنه متوجه فرق در بافت اون نشید.

 

.

منبع : foodregime.com

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت
  • مطالب در رابطه
  • یه برنامه رژیم غذایی واسه قبل و بعد از سرطان روده بزرگ

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *