7 دلیل عمده گاز و نفخ شکم

دلایل گاز و نفخ شکم

دلایل گاز و نفخ شکم , گاز و نفخ شکم یکی از عادی ترین و دوری ناپذیرترین مسائل واسه خیلی از مردم جهان حساب می شن.

گاز به واسطه باکتریایی که در روده زندگی می کنن شکل میگیره. هم اینکه،

مشکلات داخلی یا عکس العمل به عوامل خارجی هم می تونن شرایط اونو خیلی بد تر کنن.

در شرایطی که یه مشکل سلامت جدی به حساب نمیاد، اما تولید گاز بعضی وقتا تا اون اندازه زیاد می شه

و حالت دائمی به خود میگیره که موجبات خجالت فرد رو جفت و جور می سازه.

هم اینکه، گاز می تونه جمع شده و موجب بوی ناخوشایند شه.

در ادامه با بعضی از شایع ترین دلایل گاز و نفخ شکم و کارایی که میشه هم جهت با دوری از اون مورد توجه قرار بیشتر آشنا میشیم.

نبود تعادل در جمعیت باکتریایی

تولید بیشتر از اندازه گاز می تونه به واسطه نبود تعادل در جمعیت باکتریایی که از روده مراقبت می کنن،

شکل بگیره. این شرایط پس از تجربه یه مشکل گوارشی مانند اسهال و استفراغ یا عفونت شایعه.

به دلیل این که pH معده به تغییر سریع تمایل داره، تولید گاز می تونه زیاد شه و موجب افزایش جمعیت بعضی باکتریای خاص شه.

در این شرایط مصرف هر چی بیشتر پروبیوتیک و مواد غذایی پروبیوتیک ایده خوبی حساب می شه.

از این روش به افزایش جمعیت باکتریای سالم و دوستدار دستگاه گوارش کمک می کنین.

تخمیر غذا در روده

بعضی باکتریای موجود در روده مسئولیت تخمیر بعضی مواد غذایی رو به خاطر آسون کردن روند تجزیه اونا طی روند گوارش رو دوش دارن.

این فعالیت معمولا در روده بزرگ انجام می شه. با این وجود، بعضی وقتا باکتریا می تونن

وارد روده کوچیک شده و روند تخمیر زودتر شروع شه. از اونجایی که مواد غذایی موجود در روده کوچیک

به طور کامل گوارش نشده ان، اندازه گاز در سراسر دستگاه گوارش زیاد می شه تا وقتی که آزاد شه.

بدترین قسمت ماجرا اینه که اینجور شرایطی می تونه موجب نفخ، درد، و دیگه نشونه هایی شه

که بر کیفیت زندگی آدم موثر هستن.

: 7 دلیل کلی گاز و نفخ شکم

دلایل گاز و نفخ شکم

سریع غذا خوردن

آدمایی که غذای خود رو خیلی سریع و طی چند دقیقه می خورن، احتمال بیشتری داره تا از تشکیل گاز بیشتر از اندازه رنج ببرن.

اونا مقدار زیادی هوا رو طی وعده های غذایی خود می بلعند،

که این شرایط اندازه گاز رو در روده ها زیاد می کنه و به آروغ زدن و نفخ منجر می شه.

مصرف بیشتر از اندازه لبنیات

با اینکه بعضی افراد هیچ وقت مشکلی در گوارش اجناس لبنی ندارن، اما با گذشت زمان ممکنه با بعضی مشکلات جدی مواجه شن.

سن و روبرو شدن همیشگی با بعضی عوامل ممکنه سطوح آنزیم لاکتاز رو کم کنن.

لاکتاز مسئولیت گوارش اجناس لبنی رو رو دوش داره.

اگه پس از مصرف لبنیات دچار نشونه ها یا مشکلات گوارشی میشین ممکنه به نبود تحمل لاکتاز گرفتار باشین.

در این مورد، تنها راه حل دوری از مصرف لبنیاته. عوضش، مصرف اجناس لبنی بدون لاکتوز رو مورد توجه بذارین.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی که بانوان طی دوران یائسگی تجربه می کنن، همراه با بیماریای مربوط به هورمونا می تونن

به تشکیل گاز بیشتر از اندازه منجر شن.

واسه کنترل نشونه ها و کاهش وقوع، شما باید ورزش بیشتری انجام داده و آب فراوون بخورین.

حساسیت به گلوتن

گاز می تونه نشونه روشنی از آلرژیای یا دیگر مشکلات غذایی مانند مریضی سلیاک باشه. این بیماریای خودایمنی می تونن

به مشکلات جدی در جذب منجر شن. این شرایط به نوبه خود می تونه

پارگیای ریز در دیواره روده کوچیک رو موجب شه. بعد، این شرایط به تشکیل التهاب در شکم،

درد و دیگه نشونه هایی که از گوارش درست پیشگیری می کنن، منجر می شه.

تولید مواد زائد

یبوست، یا تولید مواد زائد در روده ها، یکی از دلایل بالقوه تشکیل گاز و دیگر مشکلات گوارشیه.

وقتی که مواد زائد در روده بزرگ باقی می مانند موجب تغییر در جمعیت باکتریایی می شن

و بدن گاز بیشتری نسبت به حالت عادی تولید می کنه.

علاوه بر این، روده های شما در جذب مواد مغذی و دفع مواد زائد که بدن به اونا احتیاجی نداره دچار مشکل می شن.وقتی که از این شرایط رنج می برید افزایش مصرف آب، فیبر، و دیگر مواد غذایی که ویژگیای گوارشی دارن، ایده خوبیه.

یادتون باشه که کارآمدترین روش واسه کنترل این مشکل بهبود عادات غذایی حساب می شه. این شامل کاهش مصرف کالاهایی می شه که تولید گاز رو تحریک می کنن.

عصر ایران

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *